Här presenteras 2018 års föreläsare inom kort.
Alla föreläsningar och workshops ingår i biljettpriset.

 

Nedan kan du se inspiratörer och föreläsare från mässan 2017.

(Gotland Hem & Trädgård 2017)
Bella Linde är frilansjournalist och författare med specialintresse för odling och självhushållning – och därmed en hållbar livsstil. Hon var en av programledarna i SVT:s ”Sommartorpet”.
Senast gav Bella ut boken ”Rätt ur jorden – handbok i självhushållning” samt ”Lilla grönsakslandet – odla skörda äta”, en odlingsbok för barn.
Bella föreläser och inspirerar dig som vill lära dig mer om husbehovsodling. (Gotland Hem & Trädgård 2017)

(Gotland Hem & Trädgård 2017)
Maria Westerberg är designer, programledare och konstnär som ger kreativiteten och barnasinnet fritt spelrum. Hon arbetar inom ett brett spektrum av uppdrag där den röda tråden är remake och att ge gamla saker ett nytt liv. Maria har ett eget remakebarnprogram, där hon har skapat ideérna och kostym.

Träffa Maria Westerberg i Barnens hörna på Gotland Hem & Trädgård. Barnen tar till denna kreativa workshop med sig överblivna leksaker, ramar, pärlor och andra prylar och får skapa fritt. Med hjälp av Maria förvandlas det gamla till nya och fantasifulla kreationer. 

(Gotland Hem & Trädgård 2017)
Peter Englander är trädgårdsdesignern som tog Medelhavet till Skåne. Han har byggt upp Apotekarns Trädgård på Österlen, arbetat som programledare i tv och skrivit flera trädgårdsböcker.

Peter visar bilder och berättar varför skuggan under ett blåregn, doften av madonnaliljor och porlet av en fontän är livsnödvändigheter för oss svenskar.
Han beskriver hur du odlar söderns växter, hur du skapar en vindruvspergola, en solterrass, ett orangeri och hur du bygger upphöjda odlingsbäddar.

Han är aktuell med sin nya bok ”Om konsten att odla det omöjliga”. Förverkliga drömmen om en egen medelhavsträdgård – lyssna på Peter!

(Gotland Hem & Trädgård 2017)
Sofie Nordenberger är ekonomen som sadlat om och flyttat tillbaka till Gotland där hon numera driver sitt Oh Living. Idag arbetar hon som stylist samtidigt som hon driver sin gårdsbutik och webshop. ”Det är en riktig ynnest att få arbeta som jag gör, jag lever min dröm och trivs som allra bäst i en föränderlig och kreativ miljö. 

På årets mässa öppnar Sofie upp en pop-up shop exklusivt för Gotland Hem & Trädgård. 

(Gotland Hem & Trädgård 2017)
Ellinor Simander har de senaste åren vidareutvecklat sitt inredning- och pysselintresse via sitt instagramkonto @simanderinterior vid sidan av hennes arbete som projektledare inom event. ”Jag tycker inte att inredning behöver vara dyrt eller fyllt av trender och måsten. Och pyssel behöver inte se hemgjort ut eller vara krångligt.
För mig handlar det om att få utlopp för kreativiteten.”
På Gotland Hem & Trädgård delar hon med sig av sina bästa pysseltips och har drop-in pyssel.